Preskoči na vsebino

Ankaran po sezonah: najboljši čas za obisk


Ankaran, kot obmorsko mesto v Sloveniji, ponuja različne doživljajske izkušnje v različnih letnih časih. Vsak letni čas ima svoje čare, zato je najboljši čas za obisk odvisen od vaših preferenc in aktivnosti, ki jih želite doživeti.

Poletje je najbolj priljubljen čas za obisk Ankarana zaradi toplega in sončnega vremena. To je idealen čas za sončenje na plažah, kopanje v Jadranskem morju in uživanje v vodnih športih, kot so suppanje, jadranje, windsurfing in kajakarstvo. V tem obdobju se odvijajo tudi različne poletne prireditve in koncerti na prostem, ki prinašajo živahnost v mesto.

Jesen je prav tako čudovit čas za obisk Ankaran, saj so temperature še vedno prijetne, množice pa se umirijo. To je odličen čas za pohodništvo in kolesarjenje po slikovitih pokrajinah, saj se narava odene v pisane jesenske barve. Lokalne restavracije in vinogradi ponujajo priložnost, da poskusite tradicionalno istrsko kulinariko in vina.

Zima v Ankaranu je blaga in primerna za tiste, ki si želijo umirjenega oddiha ob morju.To je čas za sprostitev v Wellness centu Ortus in uživanje v toplih savnah ter sproščujočih masažah. Čeprav ni obilice turistov, so zimski sprehodi ob morju in raziskovanje mestne kulturne dediščine še vedno odlična izbira.

Pomlad v Ankaranu pa je čas, ko se narava prebuja in mesto začne cveteti. Temperatura postaja prijetnejša, kar omogoča aktivnosti na prostem, kot so kolesarjenje, pohodništvo in ogled naravnih znamenitosti. To je tudi čas, ko so vinogradi v polnem cvetu, kar omogoča obisk vinskih kleti in degustacije vin. Tak izlet na vašo željo lahko uredi tudi naše osebje v hotelu.

Glede na vaše želje in interese je Ankaran privlačen skozi vse letne čase. Poletje je idealno za tiste, ki iščejo morsko zabavo, medtem ko je pomlad in jesen bolj primerna za ljubitelje narave in kulture. Zima pa ponuja miren in sproščujoč oddih.