Preskoči na vsebino

CHARCOTOV TUŠ

NOVO V SLOVENIJI!


V Rezidenci Ortus ponosno predstavljamo DVE novi obliki terapije v Sloveniji: Charcotov tuš in podvodno hidromasažo Tangetor.

ZA KAKŠNO TERAPIJO GRE?

Charcotov tuš ima pozitiven terapevtski učinek na celotno telo.

Gre za uporabo intenzivnih vodnih curkov, ki stimulirajo ne le kožo, temveč tudi notranje organe. Gre za masažo telesa z enim ali dvema curkoma vode pod pritiskom 3-5 atmosfer. Vodni curki se ustvarjajo s posebno opremo za tuširanje Charcot, upravlja pa jih usposobljen maser ali fizioterapevt.

KAKŠNI SO UČINKI?

Charcotov tuš aktivira cirkulacijski in limfni sistem ter izboljšuje presnovne procese in prehrano celic. Postopek zdravi nevroze in izboljša delovanje živčnega sistema, odpravlja bolečino v hrbtu in okončinah, krepi imunski sistem, izloča škodljive snovi iz telesa in utrdi telo. Takojšnja reakcija krvožilnega sistema poskrbi za nasičenost vsake celice kože, mišic in vseh organov s kisikom in hranili, kar posledično vodi do pospeševanja metabolizma in pospešuje hujšanje. Ne gre le za to, da prispeva k boju proti odvečni maščobi, temveč aktivno razgrajuje celulit.

undefined

Treba pa je vedeti, da prva seansa ne bo prinesla bistvenih rezultatov, zato je vredno nadaljevati zdravljenje, da bi opazili izboljšanje “pomarančne kože”. Seveda pa so rezultati najbolj vidni v kombinaciji s prehrano in telesno vadbo.

Terapija se uporablja tudi za obnovo telesa po različnih poškodbah mišično-skeletnega sistema, koristna pa je tudi za tiste, ki opravljate sedeče delo. Prodre globoko v hrbtne mišice in odstrani bolečino, osvobodi vretenca iz primež napetosti. Je še posebej pomemben za tiste, ki trpijo zaradi preobremenjenosti, utrujenosti, nespečnosti.

undefined

KAKO SE POČUTIM PO TERAPIJI?

Vpliv na trilijon kožnih receptorjev daje neprimerljive občutke. Užitek, veselje, osvoboditev, sprostitev, čiščenje, razbremenitev negativnosti in polnjenje z močjo in energijo. Po koncu 20-minutne seje se pojavi občutek prijetne utrujenosti, kot po vadbi, ali pa nasprotno, občutek moči. Eden izmed glavnih predmetov vpliva terapije pa je tudi, da se koža odzove s povečanim tonusom in gladkostjo.

KAKŠNE SO INDIKACIJE?

Tako kot podvodna hidromasaža je tudi Charcotova prha indicirana za preprečevanje bolezni in rehabilitacijo (obnovo) mišično-skeletnega, živčnega, endokrinega, kardiovaskularnega in prebavnega sistema.

KAKŠNE SO KONTRADIKCIJE?

Kontraindiciran je pri vseh akutnih boleznih: akutnih okužbah dihal, kapi in srčnem infarktu, tumorjih katere koli etiologije, holelitiazi in ledvičnih kamnih, cirozi jeter, tromboflebitis, pa tudi kožnih boleznih s kršitvijo celovitosti kože. Terapije ne priporočamo izvajanja v obdobju menstruacije, sploh pa ne v času nosečnosti.

ALI JE ZAME BOLJ PRIMEREN CHARCOTOV TUŠ ALI PODVODNA HIDROMASAŽA TANGETOR?

Več o tem pa lahko preverite v članku TUKAJ.