Preskoči na vsebino

Ankaranske kulinarične dobrote: Večerja v Rezidenci Ortus


Če si želite popolnega potovanja po okusih Ankaranskega polotoka, potem je večerja v Rezidenci Ortus nepogrešljiva izkušnja. Poleg a la carte menija, se lahko seveda odločite tudi za polpenzion in se nam tako pridružite vsak večer vašega bivanja.

Ob prihodu v Rezidenco Ortus vas že na vhodu pričaka prijetna kombinacija vonjev mediteranskega zeliščnega vrta in morske soli, ki napoveduje odličen kulinarični dogodek.

Rezidenca Ortus slovi po svoji predanosti lokalnim sestavinam. Naš glavni kuhar in njegova ekipa vas bodo razvajali z okusom tradicionalnih lokalnih sestavin, saj so poleg rib in drugih dobrot iz Jadranskega morja, na voljo tudi značilne domače testenine in »fuži«, oljke in tradicionalna piranska morska sol.

Začnite s svežim morskim sadežem ali prigrizkom, pripravljenim iz sezonskih sestavin, nato pa se prepustite glavnemu jedilniku, kjer lahko izbirate med različnimi vrhunskimi ribjimi in mesnimi jedmi. Tudi izbor vrhunskih vin iz bližnjega vinorodnega območja ne bo razočaral ljubiteljev vina.

Na koncu večera ne pozabite poskusiti tudi sladkega zaključka, ki bo zaokrožil vašo kulinarično pustolovščino v Rezidenci Ortus. Po tej večerji boste zagotovo odšli z občutkom, da ste okusili najboljše, kar Ankaranski polotok ponuja. To je kraj, kjer se okusi in narava prepletajo v popolno harmonijo.