Preskoči na vsebino

Wellness

Vaša pot do popolnega počutja.

— Oaza harmonije in ravnovesja. Obudite svoje čute, odkrijte notranji mir ter sprostite telo in duha.

V Wellness centru Ortus boste razvajali čute z različnimi masažami, savnami, se sproščali v sobi za relaksacijo in okrepili svoj imunski sistem v solni jami. Prepustite se rokam naših strokovnjakov ter odplavajte v svet sprostitve. Vsak dan med 10 in 22 uro.

Prenesi cenik

Savne

V našem wellnessu se lahko sprostite v finski in zeliščni savni, kjer boste doživeli edinstveno kombinacijo visoke temperature in naravnih zelišč, ki bodo pomagala očistiti in pomladiti vaše telo. Po savnanju pa si lahko v prostoru za sproščanje odpočijete ob prijetni glasbi, okusnem čaju ter sadju ali pa se predate koristnim učinkom masaž.

FINSKA SAVNA

V tradicionalni finski savni se običajna temperatura vzdržuje okoli 90 stopinj Celzija. Med obiskom savne se sprostimo in umirimo, pri tem pa naše telo doživi več pozitivnih učinkov, namreč visoke temperature pomagajo pri razstrupljanju telesa, izboljšajo prekrvavitev kože ter očistijo dihalne poti.

ZELIŠČNA SAVNA

Zeliščna savna je odraz finske savne, z nekoliko nižjo temperaturo okoli 60 stopinj Celzija. V zeliščni savni zelišča sproščajo svoje blagodejne učinke, pomirjajo živčni sistem, razbremenjujejo mišice in prispevajo k izboljšanju dihal. Zaradi zmernih temperatur je zeliščna savna odlična izbira za tiste, ki ne prenašajo visokih temperatur.

Masaže

Prepustite se spretnim rokam naših maserjev, ki bodo poskrbeli za vaše telo z različnimi masažnimi tehnikami. Na voljo imamo namreč več kot 20 različnih možnosti sproščanja, ki zmanjšujejo mišično napetost, zmanjšajo stres ter izboljšajo prekrvavitev. Poleg tega, pa predstavljajo pobeg od vsakodnevnega vrveža in tako pripomorejo k vašemu celostnemu dobremu počutju.

KLASIČNA MASAŽA

V našem wellness centru vam ponujamo vrhunsko klasično masažo, ki lahko vključuje celotno telo, lahko pa se osredotoča tudi samo na hrbet, vrat ali druge dele telesa. Ta terapevtska masaža je odlična izbira za sprostitev vseh mišičnih skupin, lajšanje napetosti in stresa ter izboljšanje splošnega počutja. Naši izkušeni maserji vam bodo prilagodili masažo tako, da bo ustrezala vašim potrebam in željam.

KRALJEVA MASAŽA

Dvojni učinek, dvojna sprostitev! Sprostitvena masaža, ki poteka v solni jami, je idealna izbira za tiste, ki si želijo popolnega notranjega miru in harmonije. Ta posebna masaža ni le sprostitev za telo, ampak tudi terapevtska izkušnja, saj solna jama posnema zdravilno mikroklimo rudnikov soli. Solna terapija ima pozitiven vpliv na izboljšanje zdravja in krepitev imunskega sistema, hkrati pa učinkovito odpravlja stres iz telesa.

PAKETI SPROSTITVE

Razvajajte se s široko paleto naših paketov sprostitve, ki vključujejo edinstvene kombinacije masaže in pilinga. Lahko izbirate med solnim, kavnim, marmeladnim ali sladkornim pilingom, ki bo vašo kožo osvežil in ji povrnili sijaj. Naše pakete smo zasnovali za popolno razvajanje in pomiritev vseh vaših čutov.

Solna jama

Solna jama je umetno narejena komora, s katero posnemamo mikroklimat zdravilnih solnih rudnikov. Solna terapija je naravno zdravilo za vse vrste pljučnih bolezni in ima številne zdravilne učinke, ne samo za krepitev imunskega sistema, temveč pomaga tudi pri blaženju stresa. Obiščite našo solno jamo, ko se želite sprostiti in okrepiti imunski sistem.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kaj je solna terapija ali halo-terapija?

Solna jama je umetno ustvarjena komora, v kateri reproduciramo mikroklimo rudnikov soli, v kateri so včasih zdravili pljučne bolnike. Glavna sestavina je suh zrak, nasičen s finimi delci (0,5-10 mikronov) natrijevega klorida - soli. Z vdihavanjem finih mikrodelcev aerosola soli, se bodo ti prenesli na najmanjše dele bronhijev v pljučih, kot tudi na druge dele dihalnih poti, sinuse in nosno votlino. Delci soli delujejo kot antibakterijsko sredstvo, ionizirajo zrak in ga napolnijo z minerali in mikroelementi, dragocenimi za naše zdravje. Ti redčijo sluz in jo pomagajo izločiti iz dihalnih poti, sinusov in ušes, obnavljajo sluznico ter skrbijo za vzpostavitev zdravega imunskega sistema. Poleg tega se vzpodbudi tudi delovanje limfnega sistema, ki pomaga telesu, da se očisti strupov in toksinov.
Zakaj potrebujem solno terapijo?

Haloterapija ima številne zdravilne učinke, ne samo za krepitev imunskega sistema, temveč pomaga tudi pri blaženju stresa. Je naravno zdravilo za vse vrste pljučnih bolezni. Obiščite našo solno jamo, ko se želite sprostiti in okrepiti imunski sistem. Priporočljiva tudi za zdravljenje kroničnih bolezni dihal (bronhitis, pljučnica, bronhialna astma), pri kroničnih vnetnih procesih ORL organov (rinitis, sinusitis, sinusitis, kronični tonzilitis, tonzilitis, laringitis) za zdravljenje alergijskih bolezni in za ublažitev učinkov COVID-19.
Kolikokrat obiskati solno jamo?

Zdravljenje kroničnih bolezni dihal (14–20 obiskov) ; Akutne in kronične bolezni zgornjih dihal, bolezni ORL organov Zdravljenje bronhitisa (20 obiskov) ; Akutne in kronične bolezni dihal; bronhialna astma s katero koli različico tečaja; ponavljajoči se bronhitis; kronični bronhitis; pogosti gostje bronhitisa; pogosta pljučnica. Blaženje simptomov alergije (20 obiskov) ; Alergije; seneni nahod; alergijski rinitis; astma (kot posledica alergij); atopijski dermatitis. Sprostitev (10-14 obiskov) Stresne situacije; živčna preobremenitev; čustvena in fizična utrujenost; nespečnost; depresija; kronična utrujenost; neutemeljene moteče misli; povečana mišična napetost. Kozmetični wellness program (14-21 obiskov) ; Patologija kože; atopijski dermatitis; luskavica v fazistabilizacije; ekcem; mastna seboreja; kožne lezije, akne.

Želite vedeti več?

TELEFON

+386 51 315 143

PIŠITE NAM

booking@rezidencaortus.si